Недорогий компакт Toyota Aygo перетворять на кросовер: перші зображення

Toyota планує представити в Європі нове покоління компактної пятидверки Aygo в наступному році. Уже відомо, що хетчбек не піде по шляху електрифікації, адже для нього (на догоду ціни) не заплановано навіть гібридного двигуна. Зате автомобіль чекає поява крос-версії.

Цієї весни Toyota показала, як буде виглядати провісник нової генерації Aygo – концепт Aygo X prologue. Представлений тоді шоу-кар більше нагадував кросовер, ніж традиційний хетчбек, але, судячи з останніх шпигунських фото, третє покоління «Айго» все-таки залишиться хетчом, хоча і не обійдеться без «позашляхової» версії.

Незалежні дизайнери з порталу «Motor.es» опублікували кілька рендерних зображень, що демонструють можливий дизайн піднесеного Aygo.

Судячи по картинках, якщо такій модифікації все-таки буде дано «зелене світло», то автомобіль отримає незабарвлений пластиковий обвіс по периметру кузова по аналогії з сучасними кроссоверами, а також обзаведеться захисними накладками на бамперах і збільшеними колесами. А ось рейтингів на даху, на думку авторів зображень, у «позашляхового» Aygo не буде.

В основу нової генерації японського хетчбека повинна лягти архітектура GA-B, розроблена на базі глобальної платформи TNGA. Аналогічна база раніше була використана при створенні останнього покоління хетчбека Yaris і кросовера Yaris Cross.

Раніше в Toyota підтвердили, що новий Aygo буде продаватися виключно з ДВЗ – ніяких гібридних варіантів для нього не заплановано. Тому можна припустити, що хетчбеку дістанеться літровий 3-циліндровий «атмосферник», яким комплектуються його попередник.


Не пропустіть