Кросовер Lynk&Co 09 виявився вдвічі дешевше одноплатформенного Volvo XC90 (Фото)

Бренд Lynk & Co запустив в Китаї продажі свого найбільшого позашляховика, який отримав індекс 09. Як уточнюють «Китайські автомобілі», при стартовій ціні в 265 900 юанів він виявився приблизно вдвічі дешевше позашляховика Volvo XC90, з яким ділить платформу SPA. Однак суперництво двох кросоверів розгорнеться тільки на китайському ринку: поставляти 09 до Європи компанія не планує.

Позашляховик при довжині 5042 міліметра і колісній базі 2984 міліметра виявився трохи довше свого шведського побратима, хоча і збігається з ним по відстані між осями. У Китаї Lynk & Co 09 продаватимуть тільки в гібридних виконаннях – як «м’якому», так і повноцінному підключаємому.

У першому випадку позашляховик отримає дволітровий турбомотор в парі з 48-вольтовим стартер-генератором, який розвиває 252 к.с. і працює з восьмідіапазонним «автоматом» Aisin. Другу версію будуть оснащувати ще й електродвигуном, який дозволить підняти віддачу силової установки до 430 к.с.

Флагманський кросовер бренд Lynk&Co планує продавати як в семи-, так і в шестимісному виконанні з роздільними кріслами на другому ряду. Ціни базових комплектацій – від 265 900 до 370 900 юанів, але за рахунок численних пакетів опцій (наприклад, пневмопідвіска і розширений комплекс водійських асистентів) вартість позашляховика можна підняти до 423 900 юанів.

Бренд Lynk&Co, як і компанія Volvo, входить до структури концерну Geely. Проте продажі цього кросовера в Європі відкривати не планується: за словами керівництва фірми, які наводить видання, для європейських країн готують якусь іншу модель.


Не пропустіть