Great Wall випускатиме автомобілі під брендом Salon

У корпорації Great Wall Motor незабаром з’явиться ще один, уже шостий бренд. Компанію маркам Great Wall, Haval, Wey, Tank та Ora складе Salon. Дочірня компанія Shanghai Salon Zhixing Industrial Co була зареєстрована ще в грудні 2020 року, а минулої весни офіційно оголошено, що Great Wall повернеться в сегмент легкових автомобілів. Щоправда, тоді йшлося про розширення гами бренду Wey.

Навесні план передбачав створення цілої гами седанів та мінівенів: планувалося аж дев’ять прем’єр. Зараз про такий асортимент вже не йдеться, проте в компанії уточнили, що бренд Salon зосередиться на випуску електричних і водневих автомобілів преміум-сегменту. Перший концепт-кар марки Salon буде представлений 19 листопада на автосалоні в Гуанчжоу. Судячи з тизерів, це великий фастбек з обтічним, але незграбним кузовом. З оснащення заявлений автопілот із чотирма лідарами на борту. Серійне виробництво автомобілів Salon має розпочатися у 2022 році.

Колишній досвід компанії Great Wall з виготовлення легковиків виявився невдалим: седани, хетчбеки та однооб’ємники під материнською маркою продавалися дуже погано, тому в 2016 році компанія скасувала цей напрямок, зосередившись на кросоверах та позашляховиках. Але вже у 2018-му було засновано бренд Ora для відносно простих та недорогих електромобілів із незвичайним дизайном. Він виявився успішним: за перші три квартали 2021 року у Китаї продано 85 тисяч таких машин.


Не пропустіть