Електромобіль Kia EV6 побив рекорд зі швидкості зарядки (Фото)

На автосалоні в Лос-Анджелесі представники компанії Kia заявили, що їхній серійний електрокар EV6 витратив на зарядку при перетині США на кілька годин менше, ніж Tesla, продемонструвавши новий рекорд Гіннесса.

Так, Kia EV6 пройшов шлях з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса за 7 днів. Для поповнення енергії на дистанції 4644,7 км електромобілю знадобилося 7 годин 10 хвилин та 1 секунда. Представники компанії Kia відзначили, що середній час зупинки для зарядки на дистанції становив менше 20 хвилин. Тобто машина зупинялася не менше 22 разів, таким чином кожні 211 км. Для живлення енергією використовувалася глобальна інфраструктура зарядних станцій, тоді як компанія Tesla збудувала власну мережу електрозаправок.

Для порівняння: на той же шлях, але в протилежному напрямку електрокару Tesla знадобилося 12 годин 48 хвилин і 19 секунд зарядки: тобто більше на 5 з половиною годин. Цей рекорд електрокар Tesla Model S P85D встановив ще в 2015 році, витративши на дорогу 58 годин 55 хвилин. На сьогоднішній день у моделі Tesla пішло на відновлення енергії значно менше часу.

Очевидно, новий рекорд поставила задньопривідна версія EV6 з двигуном потужністю 229 к.с. і 350 Нм максимального крутячого моменту. Її батарея на 77,4 кВт·год дає електромобілю 480 км запасу ходу – це «найвитриваліша» модифікація в сімействі.

Електричний EV6 заряджається від звичайної розетки, настінних пристроїв або терміналів напругою 400 або 800 вольт. При 800-вольтовому варіанті зарядки 5 хвилин достатньо, щоб забезпечити автомобіль запасом ходу на 100 км. До 80% електрокар зарядиться за 18 хвилин. При цьому EV6 може й поділитися енергією: зарядити ноутбук чи побутову техніку.

Джерело Тарантас

Не пропустіть