На базі Suzuki Jimny зробили пікап та вантажівку (Фото)

Британський стартап Yomper 4×4, що є підрозділом Samson Engineering Limited, розробив пікап та вантажівку на базі Suzuki Jimny третього покоління. Модель Yomper доступна у двох версіях: традиційний пікап Bergen та вантажівка Commercial з відкидними бортами. Автомобілі оснащуються стандартним 1,3-літровим 16-клапаним 4-циліндровим бензиновим двигуном.

Колісна база для Bergen становить 225 см, а для Commercial –  275 см. Максимальна вантажопідйомність від модифікації не залежить – 500 кг.

Глава Yomper 4×4 Джайлз Вокер зазначив, що побачив зацікавленість британських фермерів у невеликому пікапі з відмінною прохідністю, але на ринку був відсутній такий автомобіль.

Оскільки виробництво Jimny третього покоління було зупинено у 2018 році, компанія бере за основу старі машини. Вони проходять повний капітальний ремонт та розбираються до гвинтика. Це стосується як шасі, так і двигуна. Доопрацювали й конструкцію:  задні барабанні гальма замінені дисковими, встановлені регульовані амортизатори, а кузов піднятий на 50 мм.

Зараз компанія Yomper 4×4 виставила на продаж готові машини: Bergan коштує £16 995, Commercial – £17 995. Терміни виготовлення автомобіля з нуля не уточнюються.

Джерело Тарантас

Не пропустіть