З’явились зображення серійного турецького електромобіля (Фото)

Запатентований дизайн першого турецького електрокара: зображення серійної моделі, яка випускатиметься під маркою TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu), з’явилися в патентному бюро Євросоюзу. Новинку, створення якої ініціював особисто президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, прозвали в Мережі «ердоганомобілем». Згідно з планами автовиробника, модель стане на конвеєр у 2022 році і продаватиметься не тільки на внутрішньому турецькому ринку, а й за кордоном, у тому числі в Німеччині.

Перші прототипи моделі показали ще у 2019 році, а через два роки TOGG став ще на крок ближчим до серії. Раніше цього року на підприємстві неподалік Стамбула був зварений перший кузов майбутнього «товарного» кросовера, причому, як запевняє автовиробник, для цього використовувалися виключно турецькі комплектуючі, що говорить про високий рівень локалізації майбутньої моделі.

Деякі подробиці про кросовер вже є: його колісна база складає 2,8 метра, а до списку оснащення обіцяють включити автопілот третього рівня (вище, ніж у електрокарів Tesla, автономність яких відповідає другому рівню).

Для TOGG заявлені дві модифікації, з 200-сильним електродвигуном на задній осі або двома моторами на обох осях (сумарна потужність двох агрегатів сягатиме 400 кінських сил). Кросовер початкового рівня розганяється з місця до сотні за 7,6 секунди, а топова версія – за 4,8 секунди. Заявлений запас ходу в залежності від об’єму батареї становитиме від 300 до 500 кілометрів, а поповнити запас енергії до 80 відсотків можна за півгодини.

Передбачається, що в майбутньому лінійка TOGG розшириться до п’яти моделей. Крім середньорозмірного кросовера, автовиробник розробить національні седан, кросовер С-класу, хетчбек, а також компактвен і малогабаритний позашляховик В-класу.

 

Джерело Мотор

Не пропустіть