У Кореї представили Kia Niro нового покоління (Фото)

Компанія Kia представила компактний кросовер Niro нового, другого покоління. Презентація новинки відбулася 25 листопада на автовиставці в Сеулі. Дизайн нової генерації розроблений відповідно до філософії «Єдність протилежностей» (Opposites United). Під час добірки форм, кольорів та матеріалів обробки розробники орієнтувалися на природні мотиви.

Екстер’єр новинки багато в чому перегукується з виглядом концепт-кара Habaniro, який був представлений ще у квітні 2019 року. Йдеться про такі деталі як кутасті ходові вогні, рельєфний капот, задні стійки даху червоного кольору, великі колісні диски. За задумом авторів, дизайн вертикальних задніх ліхтарів має підкреслити аеродинаміку та технологічність.

У салоні застосували двоспицеве кермо, а цифрова панель приладів і сенсорний дисплей мультимедійного комплексу зроблені під єдиним склом. Селектор режимів трансмісії виконаний у вигляді обертової шайби. Також є фонове підсвічування інтер’єру.

Окремий акцент зроблено на екологічність. Так, обшивка стелі виготовлена з перероблених шпалер, а в кріслах застосували листя евкаліпта. На дверних картах використовується фарба, яка не містить ізомери бензолу, толуолу та ксилолу, щоб мінімізувати вплив на навколишнє середовище та зменшити кількість відходів.

Поки що Kia не розкриває повні технічні характеристики автомобіля. Відомо лише те, що Niro другого покоління буде доступний і як звичайний гібрид, і як плагін, а в 2022 році повинна дебютувати суто електрична модифікація. Точний термін початку продажу та рівень цін не повідомляються.

Джерело Тарантас

Не пропустіть