Kia відродить трирядну модель Carens

Насамперед під назвою Kia Carens корейська компанія випускала компактвени. З 1999 по 2018 рік на конвеєрі побувало три покоління — машини довжиною близько 4,5 м мали двері, три ряди сидінь і просту передньопривідну платформу. Але в результаті Carens не витримав конкуренції з кросоверами і був виключений із модельного ряду. Тепер же в компанії Kia офіційно підтвердили, що Carens повернеться, але в переосмисленому форматі.

Стара назва дістанеться автомобілю під кодом Kia KY, який розробляють спеціально для ринку Індії та представлять тут уже 16 грудня. Заявлено, що це буде компактвен із трьома рядами сидінь та стилем кросовера. Але поки що опубліковано лише один темний тизер. Втім, неофіційної інформації значно більше: новий Carens стане різновидом моделі Seltos. Тобто Kia використовує той самий рецепт, за яким Hyundai Creta перетворився на трирядний Hyundai Alcazar.

Carens успадкує у Селтоса шасі, силові агрегати, передню частину кузова та загальну дизайнерську концепцію. Судячи зі шпигунських фотографій прототипів на дорогах, модель KY відрізнятиметься від вихідного варіанта не тільки розтягнутою колісною базою та збільшеним заднім звисом, але й вищим дахом. Під капотом очікуються ті ж двигуни, що в індійського Селтоса: це бензиновий атмосферник 1.5 (115 к.с.) і турбодизель 1.5 тієї ж потужності. Випускати Carens стануть в Індії на одному конвеєрі зі Селтосом, і це буде вже четверта модель Kia на місцевому ринку (компанія прийшла до Індії лише два роки тому). Старт продажів призначено на перший квартал 2022 року.

Джерело Авторевю

Не пропустіть