В Україні продаватимуть елітні китайські автомобілі класу Rolls-Royce (Фото)

Китайські luxury-автомобілі бренду Hongqi («Червоний прапор») здобули популярність як «членовози» для партійної еліти КНР. Довгий час за аналогією з автомобілями ЗІЛ та «Чайка» за часів СРСР їх взагалі не продавали нікому, крім урядовців. Проте останнім часом бренд Hongqi взяв курс на експансію на світові ринки і тепер його можуть купити «прості смертні», зрозуміло, якщо вони мають гроші на такий автомобіль.

Незабаром в Україні буде представлено три моделі Hongqi. Одна з них – лімузин Hongqi H9, що дебютувала у 2020 році як суперник подовжених BMW 5-Series та Mercedes-Benz E-Class. Модель отримала дизайн з посиланням на Rolls-Royce – п’ятиметровий кузов та розкішне наповнення інтер’єру. ЇЇ найдорожча версія пропонує чотиримісний салон, оброблений натуральним деревом, шкірою та металом,  з 12,3-дюймовою панеллю приладів та мультимедійним дисплеєм такого ж розміру та окремими екранами для другого ряду. Лімузин обладнаний «м’яким» гібридом на базі  2-літрового мотору, на 255 к.с. /380 Нм, трансмісія – 7-ступеневий «робот». Коштувати він може від $70 000 до $90 000.

Другий – це кросовер Hongqi HS5 в стилістиці Mercedes: два дисплеї діагоналлю по 12,3 дюйми, розташовані під єдиним козирком. В списку оснащення – шкіряний салон, електропривід та вентиляція передніх сидінь, обігрів керма, аудіосистема Bose, обігрів заднього дивана, камери кругового огляду, панорамний дах та ще багато всього. Під капотом – дволітровий турбомотор потужністю 224 к.с., який працює з 6-ступеневим «автоматом». Орієнтовна вартість – від 43 до 52 тис. доларів.

Третя модель – теж кросовер, але люксовий та електричний. Hongqi E-HS9 виконано в стилістиці Rolls-Royce Cullinan – одного з найдорожчих кросоверів у світі. Кросовер має два електромотори з віддачею 218 кінських сил кожен. Також є потужніша версія з 333-сильним агрегатом на задній осі. В обох випадках двигуни живить батарея ємністю 92,4 кіловат-години, яка забезпечує запас ходу на рівні 500-600 кілометрів. З місця до 100 кілометрів на годину електромобіль розганяється за чотири секунди. За електромобіль доведеться віддати від $110 000 до $140 000.

Джерело Автоконсталтинг

Не пропустіть