BMW випустить електричний седан i3 для ринку Китаю (Фото)

BMW i3 у нинішньому розумінні – це субкомпактний хетчбек з химерним дизайном та силовою установкою типу «послідовний гібрид» або «чистий електромобіль». Однак BMW готує ще одну батарейну модель з таким індексом — і це седан середнього класу, розроблений ексклюзивно для Китаю (саме там його планують виробляти). У вільному доступі опублікували перші фото i3 із триоб’ємним кузовом, які втекли через базу даних Мінпрому КНР.

Автомобіль був створений на основі звичайного BMW 3-Series G20, але в подовженому виконанні, точніше – «двічі подовженому». Оскільки за вихідник взяли BMW 3-Series Long, що виробляється ексклюзивно для Китаю, та додатково наростили йому відстань між осями.

Судячи зі знімків, електрична «трійка» має оригінальне оформлення «передка». В порівнянні з вихідною машиною з ДВЗ застосовані оригінальний бампер зі складною формою, інші крила та світлодіодні блок-фари власної конфігурації. Замість звичних ніздрів решітки радіатора – панелі, що їх імітують, за ними заховані радари і датчики системи напівавтопілота.

У задній частині привертають увагу інший бампер і змінена графіка ліхтарів. Також можна помітити аеродинамічні накладки на пороги та оптимізовані з погляду обтічності колісні диски.

На знімках відображений варіант i3 eDrive 35L – він має електродвигун потужністю 250 кВт (340 к.с.), а також пневмопідвіску. Зазначається, що двигун – власної розробки та виробництва BMW.

Габаритні довжина, ширина та висота седана BMW i3 становлять 4872, 1846 та 1481 мм відповідно, колісна база – 2966 мм. Добавка в довжині відносно звичайної 3-Series Long – +43 мм, в основі – +30 мм.

Виробництво BMW i3 Sedan розмістять у Китаї, публічна прем’єра машини відбудеться у березні-квітні 2022 року.


Не пропустіть