Названо ціни на перший електрокросовер Toyota

Перший електричний кросовер Toyota з назвою bZ4X з’явиться у британських дилерів марки лише у 2022 році, але ціни на новинку компанія вже назвала. Електрокар Toyota bZ4X вийде на ринок Великої Британії у шести варіантах виконання і коштуватиме щонайменше 41 тис. 950 фунтів стерлінгів. На місцевому ринку приблизно стільки коштує Toyota Land Cruiser Prado, але Tesla Model Y суттєво дорожче – від 54 тис. 990 фунтів стерлінгів.

У Великій Британії Toyota bZ4X отримає три базові комплектації, найдоступніша з яких буде пропонуватися лише з одномоторною силовою установкою, а для інших два двигуни будуть доступні як опція. Крім цього, у електрокара Toyota bZ4X з’явиться версія Premiere Edition, яку додатково оснастять акустичною системою JBL та панорамним дахом. Такий варіант bZ4X може бути тільки повнопривідним, і він коштуватиме 51 тис. 550 фунтів стерлінгів.

Серед обладнання, яке кросовер Toyota bZ4X отримає в цій країні, згадані, наприклад, колісні диски до 20 дюймів, мультимедіа з 8-дюймовим дисплеєм та камерою заднього виду, електронна панель приладів та кліматична система з дистанційним керуванням. Крісла електрокара отримають підігрів і вентиляцію, проте натуральна шкіра в обробці салону застосовуватися не буде: тільки синтетична.

Toyota bZ4X у найпотужнішому 217-сильному виконанні витрачає на розгін до 100 км/год 7,7 секунд. Марка Tesla потужні характеристики своїх електромобілів не публікує, але найслабша модифікація Model Y набере першу «сотню» приблизно за 5 секунд, а варіант Performance – за 3,5 секунди.

Джерело Тарантас

Не пропустіть