Mercedes представив конкурента Tesla Model X (Фото)

Компанія Mercedes-Benz представила новий флагманський електричний кросовер під назвою EQS SUV із трирядним салоном. Модель буде конкурувати з Tesla Model X.

Новий кросовер Mercedes EQS SUV створено на базі седана EQS, що дебютував у квітні 2021 року. У базовій модифікації під позначенням «450+» кросовер оснащений єдиним електромотором на задній осі, що розвиває 359 к.с. і 568 Нм крутного моменту. Старша версія 580 4Matic має по двигуну на кожній з осей, які в сумі здатні видавати до 544 к.с. та 858 ньютон-метрів.

Батареї дають змогу новинці проїхати на одному заряді до 600 кілометрів.

У салоні кросовера, як і у випадку з седаном, встановлений інформаційно-розважальний комплекс MBUX Hyperscreen із 56-дюймовим екраном на всю ширину передньої панелі. Він об’єднує в собі три дисплеї: 12,3-дюймову віртуальну панель приладів, 17-дюймовий сенсорний екран мультимедіа і ще один дисплей діагоналлю 12,3 дюйма для переднього пасажира.

У списку оснащення значаться пневматична підвіска з адаптивними амортизаторами, система вибору режиму руху, а також повнокероване шасі та колеса, що повертаються під кутом в 10 градусів. Також є адаптивний круїз-контроль, система автоматичного утримання автомобіля в смузі руху, контроль сліпих зон та інші сучасні електронні «помічники».

Ціни на новий Mercedes-Benz EQS SUV поки що не оголошено.


Не пропустіть