У Китаї запатентували копію класичного MINI (Фото)

На ринку Китаю хочуть випустити новий автомобіль, що є точною копією британської класики MINI. Новинку вже офіційно запатентували. Своїм зовнішнім виглядом та розмірами транспорт точно копіює відому іномарку.

У Піднебесній планують організувати збирання нового транспортного засобу, який своїм оформленням нагадує класичний британський MINI. Нагадаємо, що останній випускався у Великій Британії в період з 1959 по 2000 рік. Відомо, що виробником клону є Beijing Astech Technology. Компанія вже офіційно оформила патентну заявку на нову модель ринку КНР.

Технічні параметри нового транспортного засобу не поспішають розкривати. Наразі йдеться лише про патент на дизайн моделі. Є лише припущення, що на ринку Китаю може з’явитись новий електрокар. Що стосується розмірів, за габаритами автомобіль повинен бути більшим за британський оригінал MINI.

Нагадаємо, що компанія MINI зараз входить до складу BMW. Вже 2023 року марка відмовиться від випуску транспортних засобів, оснащених класичними двигунами внутрішнього згоряння. Це буде перший бренд у концерні BMW, який перейде на збирання електрокарів.

Перший електрокар MINI був показаний компанією у середині 2019 року. Тоді хетчбек отримав обладнання силовий агрегат продуктивністю 184 к.с. Його момент, що крутить, становив 270 Нм. Установка дозволяла машині розганятися до 100 км/год за 7.3 секунди. Максимальна швидкість сягала 150 км/год. Зарядка на 11 кВт дозволяла поповнювати запас батарей до 80% лише за 2.5 години.


Не пропустіть