Наступник культового спорткара DeLorean вперше з’явився на публіці (Відео)

Культовий DMC-12 отримав приймача у вигляді нового електромобіля DeLorean Alpha5 EV, і він дебютував на конкурсі елегантності у Пеббл-Біч у 2022 році. Цей повністю електричний автомобіль з формулою 2+2, розроблений у співпраці з Italdesign. Автомобіль отримав знайомі фірмові двері типу «крило чайки», задні жалюзі та триярусні задні ліхтарі.

Alpha5 EV є повнопривідним електромобілем з багаторежимною адаптивною підвіскою, чуйним керуванням та розрахунковим запасом ходу в 480 км з акумулятором на 100 кВтг, який дозволяє йому розігнатися до 100 км на годину за 2,99 секунди, досягаючи при цьому максимальної швидкості 250 км на годину. Автомобіль надійде у продаж у 2024 році, а попередні замовлення розпочнуться найближчим часом.

Крім того, глава компанії де Вріс сказав, що модельний ряд DeLorean повинен включати спортивний автомобіль із двигуном V8 та розкішний позашляховик, двигун якого працюватиме на водні. Це амбітний план, який фактично вимагатиме розробки трьох окремих платформ із абсолютно різними інженерними потребами.