У Чехії створили гіперкар Praga Bohema потужністю 1000 к.с. (Фото)

Чеська компанія Praga представила свій перший дорожній гіперкар під назвою Bohema. Виробник повідомив, що за можливостями на гоночному треку Praga Bohema не поступиться болідам класу GT3.

В основі купе лежить вуглепластиковий монокок, всі зовнішні панелі теж виготовлені з вуглепластику, але також у конструкції використані магнієвий сплав і титан. У нішах перед задніми колісними арками зліва та праворуч розташовані 50-літрові багажні відсіки, де можна зберігати шолом та гоночну амуніцію. Підйомні двері оснащені електрозамками, але є й аварійні механічні ручки.

Підвіска – гоночного типу push-rod з горизонтальними амортизаторами, що регулюються. Гальма на всіх колесах мають вуглецево-керамічні диски діаметром 380 мм та шестипоршневі механізми.

Розвинений аеродинамічний обвіс на швидкості 250 км/год забезпечує притискну силу, еквівалентну 900 кг. При цьому маса самого гіперкара – всього 982 кг.

Рушійною силою новинки є бітурбомотор V6 3.8, запозичений у суперкара Nissan GT-R, причому Praga домовилася з японською компанією про офіційні поставки агрегата. Доопрацюванням цих двигуном займається англійське бюро Litchfield Engineering. Потужність установки коливається від 710 до 1000 к.с.. Максимальна швидкість перевищує 300 км/год, а розгін до «сотні» займає приблизно 2,3 с.

Вартість гіперкара становить 1,28 млн євро.


Не пропустіть