Chevrolet представила перший повнопривідний спорткар Chevrolet Corvette (Фото)

Через 70 років після того, як на виставці Motorama в Нью-Йорку дебютував перший Corvette, компанія Chevrolet презентувала перший в історії електрифікований повнопривідний Corvette. Ювілейна модель отримала гібридну силову установку.

Новинка отримала назву Chevrolet Corvette E-Ray. Це, як стверджує виробник, найшвидший Corvette в історії – розгін до «сотні» займає у нього всього 2,5 секунди, а чверть милі або 402 км спорткар долає за 10,5 секунди.

Рушійною силою авто є гібридна установка, що складається з 6,2-літрового 495-сильного мотора тп електродвигуна на передній осі потужністю 160 кінських сил. Загальна потужність усієї системи становить 655 «коней».

Однією з особливостей Chevrolet Corvette E-Ray 2024 модельного року став так званий «невидимий» режим (Stealth). При його включенні автомобіль переходить у безшумний, порівняно з гуркотінням V8, повністю електричний режим роботи.

Продажі Chevrolet Corvette E-Ray 2024 модельного року розпочнуться у поточному році. Ціни стартуватимуть від 104 295 доларів.


Не пропустіть