Skoda готує нові покоління Superb і Kodiaq (Фото)

Skoda представить Superb та Kodiaq наступного покоління у другій половині 2023 року. Чеський автовиробник підтвердив їхнє нове покоління у своєму річному звіті за 2022 рік, оголосивши, що кілька нових та оновлених моделей мають з’явитися у другій половині цього року.

Крім Skoda Superb та Kodiaq нового покоління, компанія також представить проміжні оновлення для кросовера Kamiq та хетчбека Scala, а електричний позашляховик Enyaq отримає новий топовий варіант Laurin. Superb та Kodiaq є найпопулярнішими автомобілями автовиробника у всьому світі, і наступне покоління обіцяє стати еволюційним для цих двох моделей.

Великим оновленням для обох моделей стане додавання силових агрегатів з гібридом, що підключається (PHEV). У той час, як у Superb була опція PHEV, Kodiaq буде пропонуватися вперше. Варто також відзначити, що новий Superb вироблятиметься у Братиславі разом із Volkswagen Passat наступного покоління, враховуючи, що обидві моделі мають однакову основу. Skoda Superb 2024 буде вироблений на платформі MQB Evo і буде пропонуватися з гібридом, що підключається, а також зі звичайним двигуном внутрішнього згоряння.

Це швидше за все, буде 1,5-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом, 2,0-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом, а також 1,6-літровий дизель та 2,0-літровий дизельний двигун. Гібрид, швидше за все, отримає 1,4-літровий чотирициліндровий двигун у парі з електродвигуном. Новий Superb, швидше за все, з’явиться у кузові універсал та седан.


Не пропустіть