BMW представила восьме покоління седана 5-Series (Фото)

Компанія BMW представила нову 5-ту серію. «П’ятірка» серйозно змінилася в дизайні, отримала електричну версію i5 і в цілому стала ще ближче до флагманської 7-ї серії.

Насамперед, «п’ятірка» помітно зросла в габаритах: довжина збільшилася на 97 мм (до 5060 мм), ширина – на 32 мм (до 1900 мм), а висота – на 36 мм (до 1515 мм). Колісна база розтягнулася на 20 мм і тепер сягає 2995 мм.

Дизайн еволюціонував. І хоча двоповерхова передня оптика п’ятій серії не дісталася, пластика кузова повністю переглянута. Фари отримали інші форму і структуру, а ліхтарі взагалі набули зовсім нового вигляду.

У салоні «п’ятірки» в кузові G60 багато нагадує флагманську 7-му серію – це і вигнутий екран, що поєднує в собі панель приладів (діагоналлю 12,3 дюйма) з медіакомплексом (14,9 дюйма), і центральний тунель.

Усі бензинові та дизельні версії відтепер мають 8-ступінчастий «автомат» із вбудованим 48-вольтовим стартер-генератором, який живиться від окремого акумулятора в багажнику. Трохи пізніше з’являться два гібриди, що заряджаються. Крім того, автомобіль отримає повністю електричну версію під назвою BMW i5.

Початок продажів запланований на жовтень, але ціни вже відомі: у Німеччині «п’ятірку» у кузові G60 коштуватиме від 57 550 євро.


Не пропустіть