Новий маленький кросовер Volvo показали на відео

Компанія Volvo оголосила дату прем’єри свого найменшого і найдоступнішого електричного кросовера Volvo EX30 і опублікувала перший відеотизер. Новинку покажуть трохи раніше, ніж очікувалося.

Як відомо, прем’єра Volvo EX30 мала відбутися 15 червня, але в опублікованому анонсі шведський виробник переніс презентацію на тиждень раніше. Компактний кросовер представлять публіці 7 червня о 13:30 за центральноєвропейським літнім часом або о 14:30 за київським часом. Одночасно очікується, що на вибраних ринках дилери почнуть приймати замовлення. Жителі яких країн отримають можливість першим оформити попереднє замовлення, поки не відомо.

В електричній лінійці бренду новий Volvo EX30 займе місце моделі початкового рівня і покликаний залучити до шведської марки молодшу аудиторію. З погляду дизайну кросовер можна вважати зменшеною копією старших братів. На опублікованому відео можна помітити фірмові вертикальні задні ліхтарі та безліч характерних ліній та вигинів, знайомих за іншими моделями шведської марки. Родзинкою новинки стане футуристична передня оптика.

У технічному плані Volvo EX30 може розділити платформу SEA з новим кросовером Smart #1, а збірку, найімовірніше, налагодять у Китаї. В обробці салону буде використано перероблені матеріали. Це вже стало нормою для більшості електричних кросоверів, оскільки додатково наголошує на їх екологічній чистоті. Центральне місце на передній панелі, ймовірно, займе великий екран медіасистеми.


Не пропустіть