Представлено найшвидший, найпотужніший і найтехнологічніший Range Rover Sport в історії (Фото)

Компанія Land Rover представила оновлений позашляховик Range Rover Sport SV. Автомобіль 2024 модельного року виробник називає найшвидшим та найпотужнішим Range Rover Sport в історії.

5,0-літровий двигун V8 із турбонаддуванням залишився у минулому, замість нього встановлений 4,4-літровий двигун V8 з подвійним турбонаддуванням і технологією м’якого гібрида, запозиченою у BMW. Силова установка видає 626 кінських сил потужності та 800 Нм крутного моменту – на 59 к.с. та 100 Нм більше, ніж раніше.

Позашляховику потрібно лише 3,6 секунди, щоб розігнатися до 96 км/год, а максимальна швидкість досягає 290 км/год.

Range Rover Sport SV 2024 уперше отримав 23-дюймові колеса із вуглецевого волокна, які знижують масу автомобіля на 36 кг. Він є першим Range Rover з додатковими вуглецево-керамічними гальмами (Brembo), які на 34 кг легші порівняно зі стандартними залізними гальмами. Капот із вуглецевого волокна також знизив масу автомобіля.

У салоні тепер встановлені передні сидіння Body and Soul Seats (BASS), які вібрують залежно від музики, що відтворюється через аудіосистему Meridian із 29 динаміками потужністю 1430 Вт.

Протягом першого року виробництва Land Rover буде продавати швидкісний позашляховик строго як Edition One, який доступний виключно для обраних клієнтів.


Не пропустіть