Lexus показав новий недорогий кросовер (Фото)

Компанія Lexus представила прототип кросовера LBX – абсолютно нової для бренду моделі, яка має стати найкомпактнішою та найдоступнішою в його лінійці. Новинка з’явиться на ринку в четвертому кварталі 2023 року.

Як передає MMR, про це повідомляє прес-служба автовиробника.

Кросовер довжиною 4190 мм, шириною 1825 мм і висотою 1560 мм побудований на модульній платформі GA-B (різновид TNGA від Toyota – ред.), що вже лежить в основі Toyota Yaris Cross. Розмір колісної бази LBX становить 2580 мм, а колеса на ньому в залежності від комплектації можуть бути як 17-, так і 18-дюймовими.

І хоча платформа, по суті, знайома, в Lexus стверджують, що спеціально для LBX її значно модернізували.

Дизайн LBX вийшов самобутнім, несхожим на жодну іншу модель Lexus. У нього масивні бампери, оригінальна світлодіодна оптика з окремим блоком «протитуманок» та безрамкова решітка радіатора.

Салон теж оригінальний і скомпонований за останнім словом техніки. У ньому можна відзначити функціональне чотириспицеве кермо, комбіноване оздоблення зі шкіри та замші, повністю цифрову «приладку» і вертикальний сенсорний дисплей медіакомплексу діагоналлю 12,3 дюйма.

Подробиць про двигуни новинки поки що немає. Подейкують, що новинка отримає гібридні силові установки без можливості підключення до розетки, в основу яких ляже 1,5-літрова бензинова «турботрійка» потужністю близько 140 к.с. і 185 Нм крутного моменту. Даних про привід поки немає.

Раніше повідомлялось, що Lexus випустить новий великий кросовер TX.


Не пропустіть