Toyota офіційно представила новий розкішний кросовер Century SUV (Фото)

Компанія Toyota представила новий розкішний кросовер Century. Новинка стане прямим конкурентом Rolls-Royce Cullinan.

За габаритами Toyota Century конкуренту трохи поступається: його довжина, ширина і висота становлять 5205, 1990 і 1805 мм відповідно, а розмір колісної бази сягає 2950 мм.

Дизайн очікувано вийшов досить «грубим» і незграбним, але свої переваги у нього все-таки є. Це оригінальна решітка радіатора, повністю світлодіодна оптика у прямокутних корпусах (формою та малюнком ліхтарі повторюють фари), ексклюзивні колісні диски діаметром до 22 дюймів та притаманні мінівенам зсувні бічні двері, які у випадку з Century доступні як опція.

Салон – чотиримісний. На задньому ряду розміщено два роздільні крісла підвищеної комфортності, оброблені натуральною шкірою зі стібками у традиційному японському стилі. Крім функції масажу і можливості розкласти їх на зразок ліжок, пасажири можуть розраховувати на власну кліматичну систему, мультимедійні екрани та бездротові зарядки.

Силова установка у Century SUV гібридна. Вона складається із 3,5-літрового бензинового V8 потужністю 262 к.с. (335 Нм), 182-сильного електромотора на передній осі та 109-сильного електромотора на задній осі, необхідного для роботи фірмової «тойотівської» системи повного приводу E-Four.

Прийом замовлень на Toyota Century SUV у японських дилерів вже відкрито. Вартість авто становить майже 170 тисяч доларів США.

За прогнозами аналітиків, цьогоріч Toyota поб’є новий рекорд виробництва та випустить навіть більше автомобілів, ніж до пандемії.