Toyota запустила виробництво нового недорогого кросовера (Фото)

Японська компанія Toyota оголосила про початок серійного виробництва кросовера Toyota C-HR нового покоління. Автомобіль буде доступний виключно з гібридними силовими установками.

У червні 2023 року Toyota представила друге покоління C-HR, яке візуально базується на поточних моделях бренду, таких як bZ4X або Prius V. Від останнього модель також використовує, серед іншого, новий гібридний привід, що підключається від мережі, потужністю 223 кінські сили. Базовим двигуном є 1,8-літровий бензомотор, який поєднується з електродвигуном і видає 140 к.с.. Інший повний гібрид використовує 2,0-літровий бензиновий двигун і генерує вже 198 к.с..

Збирати новий Toyota C-HR будуть на заводі в Туреччині, в який японський автогігант інвестував 308 млн євро. Це підприємство стало першим європейським центром Toyota з виробництва гібридних автомобілів. Нова виробнича лінія розрахована на випуск 75 тисяч акумуляторних машин.

Запуск виробництва нового Toyota C-HR став частиною плану японської марки щодо досягнення повної вуглецевої нейтральності в Європі до 2040 року. До 2030 року Toyota має намір досягти вуглецевої нейтральності на всіх своїх європейських виробничих підприємствах.