Ford Mustang GT отримав версію з 55-річною історією (Фото)

Компанія Ford Motor Company представила першу спеціальну версію поні-кара Ford Mustang 2024 трохи раніше, ніж було обіцяно в тизері, яким поділився генеральний директор Джим Фарлі. Новинку під назвою GT/CS він анонсував у своїх соцмережах лише кілька годин. На єдиній фотографії видно темно-сині деталі дизайну, унікальний логотип і нічого більше. Завдяки фоторедактору стали відомі координати та дата: передмістя Лос-Анджелеса Сан-Клемент та 11 листопада 2023 року.

Звичайно, всі припускали, що прем’єра Ford Mustang GT California Special 2024 відбудеться саме там і в цей конкретний день. Що ж, виявляється, це було неправильно. Натомість абсолютно новий Mustang GT California Special 2024 року з’явиться перед живою аудиторією 16 листопада на автосалоні в Лос-Анджелесі 2023 року, а журнали замовлень відкриті вже зараз.

Однак на вибір доступні купе або кабріолет з 6-ступінчастою механічною або 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач, але вони прив’язані до версій Mustang GT Premium Fastback або Convertible вартістю від $47 015 або $ 52515 відповідно. Тим не менш, пакет California Special коштує всього $1995 – І він чудово вписується між пакетом GT Performance за $4995 і вихлопною системою Active Valve Performance Exhaust за $1225. Якщо придбати обидва, вони зроблять Ford Mustang GT з двигуном Coyote V8 набагато маневренішим і, можливо, гучнішим на поворотах.

California Special додає «до рівняння» трохи сучасної вінтажної елегантності. Судячи з візуального оформлення, пакет, що повертається, прославляє оригінальні риси першого California Special 1968 року.

«Початковий пакет California Special був орієнтований на оптимістичну та безтурботну культуру водіння Каліфорнії. Ми переорієнтуємося на ці елементи для Mustang GT California Special 2024, який демонструє яскравий стиль, який виглядає як вдома як на бульварі Колорадо, так і на Тихоокеанському узбережжі. Coast Highway», – сказав бренд-менеджер Mustang Джо Белліно. “Rave Blue – такий особливий і захоплюючий колір: він дійсно виділяє California Special не тільки серед інших моделей Mustang, а й серед попередніх моделей California Special”.

Відмінними рисами Mustang GT California Special є деталі Rave Blue на колесах, окантовці повітрозабірників, графіка з боків кузова, а також чорні рамки фар і два варіанти 19-дюймових коліс. Усередині синя атмосфера продовжується завдяки перфорованій оббивці Navy Pier і шкіряним чохлам Ebony Black для сидінь, а також двоколірному контрастному рядку Raptor Blue та Metal Grey на панелі приладів і дверях. Значок California Special та килимки GT/CS доповнюють інтер’єр.