Новий середньорозмірний кросовер Skoda буде електричною альтернативою Karoq (Фото)

Skoda вже кілька разів натякала на свій новий Elroq, який буде першим з чотирьох нових повністю електричних моделей від Skoda до 2026 року, включаючи серійну версію концепту Vision 7S, електричний універсал і менший електромобіль розміру Kamiq.

Зберігаючи архітектуру MEB, яка була використана для Enyaq, Elroq буде розташований нижче за великий електричний кросовер Skoda і за довжиною 4,5 метра буде трохи більшим, ніж бензиновий Karoq. Пропорції Elroq матимуть короткі передні та задні обвіси, з довгою колісною базою, що має сприяти просторі в салоні.

Щодо дизайну Elroq, хоча ця тестова машина повністю прикрита камуфляжем, проте ми чітко розрізняємо деякі ключові деталі, яких не було видно на попередніх рендерах. Передня частина має струмливий кластер фар, який переходить у решітку – хоча ми підозрюємо, що ця область може бути повністю суцільною. Під ним є ще один кластер фар, який спрямовує повітря навколо автомобіля. Тут також видно нижню решітку.

З боку все виглядає досить стандартно. Немає цифрових бічних дзеркал або вбудованих ручок дверей, а досить великі колеса схожі на 21-дюймові легкосплавні диски Enyaq. Ззаду присутній великий спойлер на даху, а фари схожі на ті, що в Enyaq.

Салон натхнений Enyaq, з різними “дизайнерськими комплектами” Skoda, що дозволять змінювати елементи, такі як матеріал оббивки та кольори. 13-дюймовий екран Enyaq, ймовірно, буде використовуватися і в Elroq, працюючи на останній мультимедіа системі Skoda. Звичайно, має бути також вибір популярних “простих ідей” Skoda, таких як парасолька в двері та вбудований скребок для льоду.

З використанням архітектури MEB для Skoda Elroq використають ті самі батареї на 58 кВт·год і 77 кВт·год, що були взяті з Enyaq, з можливістю одномоторного задньопривідного та двомоторного повнопривідного приводу для версій вищого рівня комплектації.

Джерело autoexpress.co.uk