Fiat розсекретив свій новий кросовер Grande Panda (Фото)

Stellantis представив міський передньопривідний мікрохетчбек Fiat Grande Panda, який буде базовою пропозицією Fiat серед електромобілів та буде запропонований також у версії з бензиновим двигуном, яка спочатку не планувалася.

Fiat Grande Panda формально використовує для маркетингових цілей спадщину марки (знаменита назва Fiat Panda і, нібито його незграбний стиль), але насправді це звичайний гранично простий по конструкції та обробці мікроелектромобіль європейської марки.

Габаритна довжина Fiat Grande Panda – 3,99 метра, очевидно з розрахунком на експорт до Індії. Форма кузова через крихітні габарити гранично утилітарна, коробкоподібна. Стиль під кросовер: дешево і споживачам подобається. На загальному простому фоні світлотехніка з великих квадратних пікселів, колісні диски під диско 80-х, і барельєф «Panda» на, мабуть, пластикових дверних панелях виглядають просто як неймовірний вишук.

Збирати Fiat Grande Panda за неофіційними даними будуть у Сербії на колишній фабриці Црвена Застава. Продавати в ЄС, північній Африці, на Близькому Сході. Надалі й у Латинській Америці.

Технічних характеристик Stellantis поки що не розкрив. При цьому відомо, що Fiat Grande Panda з техніки на 100% уніфіковано з іншими мікроавтомобілями від Stellantis на платформі Peugeot CMP.

Останньою новинкою на цій платформі був випущений у 2022 році Citroën ë-C3, абсолютно того ж формату та габаритів, що й Fiat Grande Panda. Звідси Fiat Grande Panda буде виключно передній привід і бензиновий 3-циліндровий турбодвигун 1,2 л на 102 к.с. та 48-вольтовий стартер-генератор на 28 к.с. Версія Fiat Grande Panda на електроприводі розвиватиме 113 к.с. та матиме батарею ємністю 44 кВт*год.


Не пропустіть