На тестах зафіксували удосконалений мегапотужний Porsche 911 GT3 RS (Фото)

Компанія Manthey-Racing, відома своїми високопродуктивними вдосконаленнями, готується покращити Porsche 911 GT3 RS 2025 року. Остання версія Porsche 911 GT3 RS 992-го покоління вже славиться як один із найгрізніших трекових автомобілів, отримає ряд удосконалень від Manthey-Racing. Мета цих поліпшень – ще більше підвищити можливості автомобіля на треку.

Нещодавно прототипи оновленого 911 GT3 RS були помічені під час випробувань на Нюрбургрингу, де розташована штаб-квартира Manthey-Racing. Очікується, що перша хвиля цих оновлень стане доступна покупцям наприкінці цього року. Car Spy Media отримала зображення та відео прототипу, який вирізняється значно збільшеним заднім спойлером з активною функцією, центральним ребром стабілізатора, що з’єднує крило з панеллю на місці заднього лобового скла, а також новими вихровими генераторами на даху та переробленим заднім дифузором. Крім того, прототип оснащений фірмовими аеродинамічними дисками Manthey на задніх колесах.

Аеродинамічні зміни спрямовані на збільшення притискної сили, особливо в задній частині, що забезпечує стабільність автомобіля на трасі під час швидкісних поворотів. Стоковий 911 GT3 RS вже здатний генерувати до 860 кг притискної сили на швидкості 285 км/год, що вдвічі більше, ніж у його попередника. Завдання Manthey-Racing – ще більше покращити ці вражаючі показники.

Окрім аеродинамічних удосконалень, попереднє покоління моделей 911 GT3 RS, модернізованих Manthey, включало виготовлені на замовлення кришки двигуна, регульовані підвіски, гальмівні колодки та магістралі. Очікується, що подібні або ще більш просунуті оновлення увійдуть до комплекту останньої моделі. Вдосконалення Manthey зазвичай зосереджуються на аеродинаміці, гальмуванні та підвісці, що означає, що 4,0-літровий двигун flat-6, що видає 518 кінських сил, залишиться без змін. Проте очікується, що ці вдосконалення дозволять значно скоротити час проходження кола на Нюрбургрингу, який наразі становить 6:49.328.

Репутація Manthey-Racing як найуспішнішої клієнтської гоночної команди Porsche цілком заслужена, з безліччю перемог у гонках та чемпіонатах. Цей успіх неодноразово приводив до того, що Manthey ставала заводською командою Porsche, у тому числі й у чемпіонаті світу з гонок на витривалість. У зв’язку з цим у салонах Porsche, зокрема в США, з’явиться цілий ряд оновлень від Manthey.