Skoda готує доступний електричний кросовер (Фото)

Skoda анонсувала новий повністю електричний кросовер Elroq, який незабаром з’явиться на ринку. Цей середньорозмірний SUV за габаритами близький до Skoda Karoq, але має повністю електричну силову установку. Elroq продовжує лінійку електромобілів Skoda після успішного Enyaq і стане першим із чотирьох нових електричних моделей, які компанія планує випустити до 2026 року.

Офіційний запуск Skoda Elroq очікується у другій половині 2024 року. За попередніми оцінками, ціна на Elroq буде нижчою, ніж на більший Enyaq, з очікуваною стартовою ціною близько 40 000 фунтів стерлінгів. Рендери нового Elroq вже демонстрували, і автомобіль був помічений на дорогах під час тестування в камуфляжі.

Elroq матиме короткі обвіси спереду та ззаду, довгу колісну базу для покращення внутрішнього простору та елегантний передній кластер фар. Збоку автомобіль виглядає традиційно, без цифрових дзеркал заднього виду або врівень встановлених дверних ручок. Задня частина оснащена великим спойлером на даху та задніми ліхтарями, схожими на Enyaq.

Інтер’єр Elroq, ймовірно, буде натхненний Enyaq, з різними варіантами оздоблення та 13-дюймовим екраном у центрі панелі приладів, що працює на останній версії інформаційно-розважальної системи Skoda. Автомобіль використовуватиме архітектуру MEB, аналогічну Enyaq, з батареями ємністю 58 кВт/год та 77 кВт/год, і варіантами задньопривідних та повнопривідних версій.

Менша батарея забезпечить запас ходу близько 400 км та швидку зарядку до 80% за 35 хвилин, тоді як більша дозволить проїхати до 560 км і заряджатиметься менш як за півгодини. Очікується, що Elroq матиме аналогічний час зарядки, але з дещо більшим запасом ходу через меншу вагу.

Джерело autoexpress.co.uk