VW представив зовсім новий Golf R (Фото)

З моменту дебюту оновленого Mk8.5 Golf на початку року, очікування «зарядженої» версії Golf R нарешті завершилися. Volkswagen вже представив новий, потужніший двигун для цієї моделі, і тепер є ще більше деталей щодо оновлень для хетчбека та універсала 2025 року.

Новий турбований 2,0-літровий чотирициліндровий двигун тепер має потужність 329 кінських сил, що на 14 кінських сил більше, ніж раніше. Це дозволяє хетчбеку розганятися до 100 км/год за 4,6 секунди. Модель оснащена повним приводом і семиступеневою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням та системою розподілу крутного моменту.

Максимальна швидкість Golf R становить 267 км/год з опціональним пакетом Performance, що робить його найшвидшим Volkswagen поряд з Arteon R Shooting Brake. Без пакета максимальна швидкість обмежена до 250 км/год. Оновлення також включають нові LED Plus фари та підсвічений значок, які тепер є стандартними.

Внутрішні оновлення включають 12,9-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи та 10,2-дюймову цифрову панель приладів з VW Digital Cockpit Pro. Також є оновлені підсвічувані регулятори гучності та температури. Європейські покупці зможуть придбати версію Golf R Black Edition із затемненими логотипами, чорними супортами та 19-дюймовими колесами Estoril.

Оновлені хетчбек та універсал надійдуть у продаж в Європі у червні, а потім і на інших ринках. Вартість Golf R 2024 року з механічною коробкою передач становить 46 890 доларів, але ця версія буде знята з виробництва у 2025 році. Модель з автоматичною трансмісією коштує від 47 690 доларів.

Джерело carscoops.com