Дебютував новий Bentley Continental GT (Фото)

Bentley представила четверте покоління моделей Continental GT у кузові купе та кабріолет, які зазнали значних змін порівняно з попередніми версіями. Головною особливістю стала нова гібридна силова установка, що стане основною для марки. Новий Continental GT Speed оснащений архітектурою Ultra Performance Hybrid, яка вже застосовується на Porsche Panamera.

Автомобіль отримав двигун V8 з подвійним турбонаддувом, налаштований на потужність 600 к.с. і крутний момент 800 Нм. У поєднанні з електродвигуном потужністю 190 к.с. і крутним моментом 450 Нм, загальна потужність досягає 782 к.с. і 1000 Нм. Максимальне використання цієї силової установки дозволяє автомобілю розганятися до 100 км/год за 3,2 секунди та досягати максимальної швидкості 335 км/год.

Акумулятор ємністю 25,9 кВт·год, розміщений під підлогою багажника, змістив центр ваги до задньої частини автомобіля (49:51). Continental GT Speed на електротязі може проїхати до 81 км зі швидкістю до 140 км/год. Заряджання від 11-кіловатного зарядного пристрою займає менше трьох годин.

Складна підвіска Bentley Continental GT включає адаптивні амортизатори, двокамерні пневмобалони, активні стабілізатори та поворотні задні колеса. Автомобіль оснащений електронно керованим блокуванням заднього диференціала та потужними гальмами. За додаткову плату можна замовити карбон-керамічні гальма.

Зовнішні зміни кузова обмежені новими фарами, зміненими задніми ліхтарями та бамперами. У салоні мінімальні зміни стосуються обробки та додавання іонізатора повітря. Продаж новинки розпочнеться у третьому кварталі за ціною від 236 тисяч фунтів стерлінгів (298 тисяч доларів). Пізніше з’явиться базова версія Continental GT із гібридною установкою на базі двигуна V6.

Джерело motor1