Polestar 3 виходить на ринок і кидає виклик Tesla Model X (Фото)

Одномоторний Polestar 3 виходить на ринок Північної Америки наприкінці 2024 року, кидаючи виклик Tesla Model X. Цей задньопривідний кросовер матиме запас ходу 650 км за стандартом WLTP. За стандартом EPA очікується реальний запас ходу близько 600 км.

Polestar 3 оснащений одним електродвигуном на задній осі, який забезпечує 295 кінських сил і 490 Нм крутного моменту. Розгін до 100 км/год займає 7,8 секунд. Батарея ємністю 111 кВт-год заряджається з 10 до 80% за 30 хвилин. Гальмівна система від Brembo та система амортизаторів залишаються без змін.

Ціни в США будуть оголошені пізніше, але в Європі стартова ціна становить 79 890 євро. У США очікується значно нижча ціна завдяки місцевому виробництву, що може забезпечити федеральні податкові пільги до 7500 доларів.

Генеральний директор Polestar Томас Інгенлат зазначив, що новий Polestar 3 зі збільшеним запасом ходу і одним мотором надає споживачам доступ до їх флагманського електричного SUV. Він підкреслив, що конфігурація із заднім приводом відповідає високим вимогам до динаміки водіння.

Джерело media.polestar.com