Skoda готує новий компактний кросовер Elroq (Фото)

Skoda готується представити свій новий компактний електричний кросовер Elroq цієї осені, доповнюючи свою електричну лінійку, яка наразі включає тільки модель Enyaq. Elroq стане найдоступнішою моделлю компанії, з очікуваною базовою ціною менш ніж 33 000 євро.

Новий Elroq пропонує батарею, що забезпечує запас ходу до 560 кілометрів та можливість швидкого заряджання менш ніж за півгодини. Модель буде доступна у чотирьох варіантах потужності: від 170 до 299 кінських сил, і всі версії можна заряджати до 80% за 28 хвилин на станціях потужністю до 175 кВт.

Дизайн Elroq використовує нову мову Modern Solid, яка стане основою для всіх майбутніх моделей бренду. За словами головного дизайнера Олівера Стефані, автомобіль отримав глянсову чорну технічну лицьову панель та нові світлові смуги над фарами. Спойлер на даху знижує коефіцієнт лобового опору до 0,26.

Незважаючи на компактні розміри (4,49 метра завдовжки), Elroq забезпечує просторий салон та багажне відділення об’ємом від 470 до 1580 літрів. Модель оснащена сучасними системами допомоги водієві, такими як оновлений Travel Assist та вдосконалена система допомоги під час паркування.

Світова прем’єра Elroq відбудеться 1 жовтня, а продажі розпочнуться наступної весни. Skoda також планує оновити модель Enyaq у наступному році, а в 2026 з’явиться невеликий кросовер Epiq, який зміцнить електромобільну лінійку компанії.

Джерело car-editors.net