BMW відмовилася від великої решітки радіатора в нових X5 (Фото)

BMW готується до серійного випуску концептів 3-Series і X3 Vision Neue Klasse, а також працює над новими моделями X5 та iX5 наступного покоління. Фотографи-шпигуни зловили ці прототипи, закутані в густий камуфляж, який приховує деталі їхнього дизайну.

Прототипи мають більші розміри, ніж BMW iX3 наступного покоління, але зберігають схожі пропорції. Дизайнери BMW, схоже, прагнуть зберегти наступність поколінь, зберігаючи знайомі риси попередніх X5. Під камуфляжем видно меншу решітку радіатора та гостріші фари, які повторюють мову дизайну концепту BMW Neue Klasse X.

Фотографи зафіксували два варіанти X5/iX5. Один із них має великі гальмівні диски та червоні супорти, що вказує на можливий спортивний варіант. Інший прототип оснащений 22-дюймовими колесами, що може свідчити про акцент на розкоші або бездоріжжі.

BMW планує запропонувати новий X5 з двигунами внутрішнього згоряння, гібридними силовими установками, а також повністю електричний iX5. Також очікується випуск версії з водневим двигуном після пілотної програми BMW iX5 Hydrogen, яка використовує технологію FCEV від Toyota.

Хоча офіційних відомостей про запуск нового покоління BMW X5/iX5 ще немає, чутки вказують на дебют влітку 2026 року як моделі 2027 року. BMW планує оновити більшість своєї лінійки, уніфікувавши дизайн і технології у всіх моделях.

Джерело carscoops.com