Suzuki готує новий великий кросовер і мінівен (Фото)

Компанія Suzuki розширює свій портфель SUV-продуктів, щоб зміцнити свої позиції на ринках, що розвиваються. За неофіційною інформацією, японці працюють над двома новими моделями: великим кросовером і трирядним компактним мінівеном. Очікується, що кросовер дебютує у 2025 році, а мінівен – у 2026 році.

Новий великий SUV Suzuki, відомий під кодовим позначенням Y17, матиме 7-місний салон і поділить платформу з 5-місною Grand Vitara. Він буде оснащений півторалітровими 3- і 4-циліндровими бензиновими моторами та пропонуватиметься у семимісній і шестимісній версіях. Зовні модель нагадуватиме Grand Vitara, але буде трохи довшою і матиме деякі косметичні зміни.

Основними конкурентами нового кросовера стануть Hyundai Alcazar, Tata Safari та Mahindra XUV700. Ця модель буде призначена для сімейного використання та забезпечуватиме комфорт на довгих поїздках.

Другою новинкою Suzuki стане невеликий вен на базі Suzuki Spacia, який розташується в азіатській лінійці нижче за Ertiga. Вен, відомий під кодовим позначенням YDB, матиме довжину менше 4 метрів і звичайні двері. Його основним конкурентом буде Renault Triber.

Цей мінівен, ймовірно, буде оснащений новим бензиновим мотором Z-Series об’ємом 1,2 літра, який використовується у хетчбеку Swift. Він забезпечить надійну роботу і відповідатиме вимогам міських споживачів.

Джерело indiacarnews.com