Audi представила новий кросовер Q6 e-tron Sportback (Фото)

Фото: audi.com

Німецька компанія Audi представила черговий електрокар. Йдеться про купеподібний кросовер Q6 e-tron Sportback із запасом ходу 656 кілометрів. Про цей йдеться на офіційному сайті компанії.

Похилий в задній частині дах знизив висоту крос-купе порівняно зі звичайним Q6 e-tron на 37 міліметрів, а головний показник аеродинаміки – коефіцієнт аеродинамічного опору – зменшився з 0,28 до 0,26.

Фото: audi.com

У салоні уже «в базі» є два екрани, один з яких — цифрова панель приладів діагоналлю 11,9 дюйма, а інший — 14,5-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійного комплексу, що працює на базі Android Automotive OS.

Фото: audi.com

Опціонально покупцям доступні проекція на лобове скло з доповненою реальністю, 10,9-дюймовий планшет для пасажира спереду, голосовий асистент, покращений чат-бот ChatGPT зі штучним інтелектом і аудіосистема Bang & Olufsen з 20 динаміками, у підголівниках передніх крісел.

Фото: audi.com

Електричне крос-купе буде доступне у чотирьох версіях: двох задньопривідних різної потужності та двох повнопривідних. Найдоступніша отримає один встановлений на задній осі електродвигун потужністю 252 кінські сили і 83-кіловатну батарею, а другий під назвою Q6 Sportback e-tron performance матиме 306-сильний електродвигун і 100-кіловатну батарея. З місця до «сотні» такі кросовери прискорюватимуться за 7 секунд та 6,6 секунд відповідно.

Фото: audi.com

Повнопривідний Q6 Sportback e-tron quattro має два електромотори сумарною потужністю 387 к.с., що забезпечують розгін до 100 км/год за 5,9 секунди. У найпотужнішого і найдорожчого SQ6 Sportback e-tron ці двигуни видають вже 489 «коней» і дозволяють набирати «сотню» за 4,3 секунди. Запас ходу залежно від батареї варіюватиметься від 545 до 656 км, а зарядити її з 10 до 80% можна за 22 хвилини.

У ЄС вже почали приймати замовлення на новинку. Ціни стартують від 65,9 тис. євро.