Renault показав відроджену культову модель Renault R4 (Фото)

Фото: motor1.com

Renault офіційно відродив легендарну модель R4, яка проіснувала до 1994 року. Новий Renault 4 E-Tech не є прямим наступником старого хетчбека, адже це вже сучасний електричний кросовер, заснований на концепті 4ever Trophy. Автомобіль отримав підняту підвіску, пластикову обшивку кузова та розсувний тканинний дах із електроприводом, що нагадує класичну версію.

Renault 4 E-Tech зберіг стиль квадратного кузова оригінального R4, але оснащений сучасними деталями, такими як вертикальні трикомпонентні задні ліхтарі. Задня частина автомобіля стала практичнішою завдяки нижчому положенню дверей, а кліренс становить 18 см, що полегшує завантаження.

Новий кросовер має довжину 4,14 м, ширину 1,8 м і висоту 1,57 м, що робить його більшим за відроджений Renault 5. Всі версії отримали 18-дюймові колеса та багатоважільну незалежну підвіску, що є рідкістю для автомобілів цього класу.

Автомобіль доступний із двома варіантами двигунів: на 121 к.с. і на 148 к.с., що дозволяє розганятися до 100 км/год менш ніж за 8,5 секунд. Доступні також два типи акумуляторів – на 40 кВт/год і 52 кВт/год, з максимальним запасом ходу до 400 км.

Renault 4 E-Tech дебютував на Паризькому автосалоні 2024 року, а продажі в Європі розпочнуться наступного року.

Фото: motor1.com
Фото: motor1.com
Фото: motor1.com
Фото: motor1.com
Фото: motor1.com
Фото: motor1.com
Фото: motor1.com
Фото: motor1.com