Hyundai презентує бюджетну водневу модель

Компанія Hyundai, будучи впевненою в потенціалі паливних елементів як джерела енергії, збирається поповнити свій водневий парк відносно доступною моделлю. Правда, зробить вона це не без допомоги держави, пише auto.vesti.ru.

Влада Південної Кореї має намір реалізувати державну програму з підтримки випуску екологічно чистих – в тому числі і водневих – транспортних засобів, згідно з якою на території країни до 2020 року має нараховуватися не менше 10 000 автомобілів на паливних елементах. В рамках цієї програми Hyundai збирається вже в 2018 році вивести на місцевий ринок абсолютно нову модель.

Керівництво компанії заявило, що ціна майбутньої новинки буде приблизно в два рази нижче ціни єдиного поки автомобіля Hyundai на паливних елементах – кросовера Hyundai Tucson Fuel Cell. На батьківщині він оцінений в суму, еквівалентну 54 000 доларів, тоді як анонсована модель буде продаватися приблизно за 29 000 доларів. При цьому запас ходу у новинки повинен виявитися в півтора рази більше, ніж у водневого кросовера – близько 600 км проти 415 на одній заправці.

Інших подробиць Hyundai поки не називає. Неясно навіть, чи виявиться анонсована новинка кросовером або автомобілем з будь-яким іншим типом кузова. За деякими прогнозами, Hyundai може випустити компактний водневий седан для конкуренції з представленим відносно недавно Toyota Mirai.


Не пропустіть