Nissan створює заміну популярному хетчбеку Leaf

Ніссан зважує всі варіанти того, як саме розширити спектр своїх чисто електричних транспортних засобів. Новий автомобіль повинен бути розмірами схожими з Ford Fiesta, який потрапить в компанію до Leaf. Виробник продав вже більше 200 000 Nissan Leaf з моменту запуску автомобіля в 2010 році. Тепер в компанії планують створення наступника цієї моделі, пише uincar.ru.

Недавня поява робочого електричного прототипу спортивного автомобіля Bladeglider породило чутки, що наступним кроком компанії стане офіційна заяву про наступну мету компанії, яка полягає в поширенні електричної технології, для всієї лінійки спортивних автомобілів компанії. Однак, Гарет Дансмор, керівник програми компанії Nissan EV в Європі, повідомив, що спортивний автомобіль не є пріоритетом для бренду.

Замість цього, він дав переконливі доводи на те, що ймовірно отримає зелене світло проект нового електрокара, сказавши: “ми витратили 5,4 млрд доларів на створення електричних автомобілів, таких як Leaf, так що нам потрібно було переконатися, що ми задовільно виконали свою роботу. Це може означати, що тепер ми почнемо роботу над автомобілями B-сегмента а також позашляховиками або кросоверами.”


Не пропустіть