Rolls-Royce випустив останній Phantom VII (Фото)

Компанія Rolls-Royce припинила випуск Phantom VII, виконавши останнє замовлення для неназваного покупця, випливає з повідомлення компанії. В оформленні автомобіля, який закрив історію моделі сьомого покоління, були враховані індивідуальні побажання замовника. Зокрема, всі елементи внутрішнього оздоблення імітують інтер’єр розкішного океанського лайнера.

Наприклад, на дерев’яній панелі приладів вигравірувано зображення круїзного судна 1930-х років, а такі елементи салону, як годинник і радіо, повністю повторюють зовнішній вигляд класичних корабельних оригіналів.

В інтер’єрі Phantom VII використані шкіра, тканина, шерсть і оксамит, а колір прострочки повторює відтінок кузова – Blue Velvet.

Остання модель розкішного седана від Rolls-Royce отримала подовжену версію, яка на 250 мм відрізняється від стандартних розмірів Phantom VII. Під капотом машини стоїть стандартний 6,75-літровий атмосферний мотор V12 потужністю 454 к.с в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Як зазначає Autocar, як правило, вартість подібної версій Phantom VII починалася від £ 374 000 фунтів стерлінгів, однак ціна фінального примірника залишилася невідомою.

Про те, що Rolls-Royce припинить випуск Phantom VII, стало відомо ще в лютому 2016 року. У грудні компанія планувала зупинити лінію збірки седанів, почавши готувати завод до переоснащення. Передбачається, що місце Phantom VII займе новий Phantom VIII покоління. Влітку минулого року в Мережу навіть потрапили шпигунські фотографії майбутньої новинки. Однак будь-яких інших подробиць так і не з’явило

ся.


Не пропустіть