Audi скоро порадує шанувальників відразу двома кросоверами

Audi повідомила про появу в наступному році і 2019 році відразу двох нових екземплярів під назвою Q8 і Q4. Перший виявиться невеликим, але компактним, а другий – перевершить всі очікування габаритами і можливостями.

Про цю новину повідав високопоставлений представник компанії. За його словами обидві моделі будуть випускатися на вже підготовлених для цього важливого кроку площах. Конвеєр готовий заробити, як тільки буде дана відмашка. Таким чином, в Словаччині буде запущений випуск великого кросовера. Це буде свого роду експеримент для освоєння нового ринку.

Прототип даного варіанту виконання був показаний на презентації в Мічигані. Це був гібрид, під капотом у якого знаходився турбований двигун V6 з потужністю в 333 кінські сили, що комплектуються автоматичною КПП на 8 ступенів. Гібридність же забезпечував електромотор з додатковими 136 кінськими силами. Акумуляторна батарея мала ємність майже 18 кіловат-годин. До 100 кілометрів він міг прискоритися за 5,4 секунди, при максимальній швидкості руху в 250 кілометрів на годину.

На угорських виробничих потужностях Audi буде виготовлятися Q4, щось середнє серед Q3 і Q5. Молодша модель зійде з конвеєра там же. Виробництво переміститься з Іспанії. Йдеться про те, хто потягається навіть з іменитими суперниками Mercedes-Benz GLA, а також Range Rover Evoque і іншими. Йому дістанеться платформа MQB, що стало класичним в цьому жанрі. Але сам Q4 стане більшим за Q3 і Q5.

Новітні моторні гами будуть доступні в півтора і два літри. Можна вибрати бензинові і дизельні типи. Свій V5 Audi збирається переробити, підвищивши потужність до 400 кінських сил при обсязі в 2,5 літра. Його отримає найбільш нафарширований Q4.


Не пропустіть