Нова Opel Insignia: перші технічні подробиці

Інсайдерам вдалося розкрити інформацію про оснащення моделі нового покоління, дебют якої відбудеться навесні 2017

Компанія Opel веде активну роботу над створенням моделі Insignia нового покоління. У мережу вже просочувалася перша інформація про цей автомобіль, а на цей раз інсайдерам вдалося роздобути деякі технічні подробиці. Про них у своєму матеріалі повідомляє німецьке видання Auto Bild.

За інформацією з внутрішніх джерел, новий Opel Insignia буде крупніший за попереднього. Наприклад, довжина моделі зросте на 15 сантиметрів, а колісна база – на 9 сантиметрів. Таке рішення дозволить збільшити простір в салоні «Інсигнії» і додасть комфорту пасажирам. А ось маса автомобіля, навпаки, знизиться приблизно на 100 кг.
Істотні зміни чекають і зовнішність моделі. Opel Insignia отримає нижчу лінію даху, довгий задній обвіс, а в передній частині буде сильно нагадувати концепт Monza, показаний ще в 2013 році на автошоу у Франкфурті. Таким чином, по суті мова йде вже не про седан, а про так зване «чотиридверне купе» – тип кузова, який став популярним останнім часом. Втім, від практичності німці теж не відмовляться. Приміром, універсал Insignia Sports Tourer залишиться в модельному ряду і отримає більший багажник.

Під капотом нового Opel Insignia очікується поява нових трьох- і чотирициліндрових моторів, включаючи новий бі-турбодизель, здатний розвинути 160 к.с. Двигуни будуть поєднуватися з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією. А «вишенькою на торті» має стати заряджена версія OPC, потужність якої завдяки шестициліндровому турбомотору складе близько 400 кінських сил.