Розкрито перші подробиці про нову BMW 5-ої серії

Німецькі ЗМІ поділилися деякими подробицями про «п’ятірку» нового покоління

У 2016 році компанія BMW представить седан 5-ої серії нового покоління, який буде легше, економічніше і технологічніше попередника. Про це з посиланням на власні джерела всередині баварської компанії повідомляє видання Auto Bild.

За даними німецьких журналістів, при зміні поколінь BMW 5-ої серії «схудне» приблизно на 70-100 кг. Такого результату вдалося досягти завдяки широкому застосуванню вуглепластика в конструкції. Вдобавок нова «П’ятірка» буде ще й економічніше попередниці за рахунок 3,0-літрових бензинових і дизельних моторів потужністю до 420 к.с. Також відомо, що у моделі буде і версія з електромотором. І якщо це буде не повноцінний електромобіль, то, як мінімум, – заряджуваний від мережі гібрид.

Також думають баварці і про те, щоб оснастити BMW 5-ої серії функцією автопілота. Правда, такі можливості у «п’ятірки» з’являться не раніше 2020 року. А поки покупцям запропонують «лайт-версію»: при русі по автобану на швидкості до 130 км / год автомобіль буде здатний самостійно розганятися, гальмувати і контролювати рульове керування.

Нарешті, нова BMW 5-ої серії вже в базовій версії отримає доступ до інтернету, сервіс для зберігання даних, а також системи розпізнавання голосових команд і жестів. Причому остання буде запозичена у флагманської BMW 7-ї серії.