Користуватися телефоном в автомобілі, що стоїть, тепер під забороною

Французький уряд недавно прийняв закон, що забороняє водіям користуватися мобільним телефоном, навіть якщо автомобіль стоїть. Відповідна інформація з’явилася на сторінках видання The Local.

Водії не зможуть безкарно скористатися телефоном навіть коли машина з включеними аварійними вогнями знаходиться на узбіччі. Порушники ризикують отримати штраф у 135 євро і три штрафні бали. Так, французькі автомобілісти тепер можуть відповідати на телефонні дзвінки або повідомлення тільки перебуваючи на парковці або приватних під’їзних дорогах.

Влада країни прийняла рішення скорегувати правила руху після того, як один громадянин намагався оскаржити штраф, отриманий в 2017 році за використання мобільного на круговому перехресті під час паркування, так як у авто були включені аварійні вогні.

Спочатку пропонувалося позбавляти водійських прав за подібні порушення, однак уряд вирішив обмежитися більш м’яким покаранням. Разом з тим, як і раніше, водіям у Франції дозволяється використовувати за кермом гучний зв’язок.


Не пропустіть