Нова інформація про маленький кросовер Toyota

Маленький кросовер CH-R, концептуальні версії якого Toyota демонструє на різних виставках останні півтора року, стане серійним вже в наступному місяці. Як повідомляє видання Car and Driver з посиланням на власні джерела, прем’єра товарної моделі відбудеться на Північноамериканському міжнародному автосалоні в Детройті. Там покажуть місцеву специфікацію, яку продаватимуть під маркою Scion. Міжнародний варіант з шильдиком «Тойоти» дебютує двома місяцями пізніше на Женевському моторшоу.

CH-R розташується в модельному ряду бренду на сходинку вище вседорожника RAV4 і конкуруватиме з кросоверами начебто Nissan Juke і Honda HR-V. Новинку побудують на платформі TNGA як у останнього Prius і оснастять схожою гібридною силовою установкою. Також в моторну гамму повинен увійти 1,2-літровий трициліндровий двигун від Auris. Як очікується, опціонально буде доступний повний привід.

Версія від Scion повинна зберегти назву C-HR, тоді як «тойотовский» варіант перейменують. Як повідомлялося раніше, маленький кросовер може стати частиною сімейства Auris.