Mercedes почав випуск моделі, яку продаватимуть обраним (Фото)

Компанія виводить на ринок свій перший малосерійний автомобіль на водневих паливних елементах, який запропонують обраним клієнтам.

Mercedes – Benz представила серійну версію кросовера GLC F – Cell, створеного на базі моделі GLC. Нагадаємо, що вперше автомобіль публічно засвітився ще в минулому році на автошоу у Франкфурті. У порівнянні з показаною тоді машиною, представлений нині кросовер змін не зазнав.

Зате в компанії визначилися з концепцією продажів «рідкісного звіра». Повідомляється, що автомобіль запропонують обмеженому колу покупців і тільки в оренду. Чому в Mercedes – Benz вибрали такий шлях? Дуже просто, в Європі поки що дуже мало водневих зарядних станцій, а значить і попит на машину буде невеликим.

GLC F-Cell оснастили двома балонами для зберігання водню і електричним мотором. Відзначається, що 4,4 кілограма газового палива вистачить, щоб проїхати 437 км. Виключно на електротязі машина подолає значно менше – всього 50 км, а завдяки літій-іонної батареї її можна заряджати від побутової електромережі.

Потужність силової установки становить 200 к.с. (350 Н · м). Максимальна швидкість водневого кросовера – всього 160 км/год.

Автомобіль зможе працювати в одному з чотирьох режимів – Hybrid, F-Cell, Battery і Charge. У гібридному кросовер споживає енергію від двох джерел, в F-Cell працює тільки на водні, режим Battery – тільки електричне джерело живлення, Charge – режим зарядки.

Продажі GLC F-Cell почнуться в кінці жовтня. Спершу автомобіль запропонують в таких містах, де вже існують водневі заправні станції: Штутгарт, Берлін, Франкфурт, Гамбург, Мюнхен, Дюссельдорф і Кельн. Потім компанія планує розширити присутність моделі ринками США і Японії.