Ретроверсія Toyota RAV4 – черга на два роки вперед (Фото)

Компанія Mitsuoka Motors, що спеціалізується на екстравагантних конверсіях серійних авто під стиль ретро, повідомила про рекордну кількість продажів своїх автомобілів. З січня по листопад 2021 року Mitsuoka отримала понад 1 000 передплачених замовлень, минулого разу вона долала чотиризначний рубіж у 1998 році. Останні 15 років фірма продавала в середньому лише по 400 машин на рік.

Вибух інтересу до продукції компанії забезпечив Buddy – ретроверсія Toyota RAV4, яка своїм стилем відсилає до американських позашляховиків 70-х. Більше 60% від отриманих у 2021 році замовлень припадає саме на Buddy, компанія вже подвоїла програму його випуску зі 150 до 300 екземплярів на рік, але черга все одно розтягнулася на два роки.

Незвичайну машину представили у листопаді 2020 року, поки її продають лише в Японії. Від вихідної Toyota RAV4 нова Mitsuoka Buddy відрізняється оригінальними кузовними елементами та зміненою задньою частиною. Передні крила, капот, бампер виконані у стилі ретро. Блок-фари від RAV4 замінені на універсальні прямокутники. Формами, лініями, а також великою кількістю хрому вони нагадують класичний американський позашляховик Chevrolet K5 Blazer зразка 1970-1980-х років.

За основу для Mitsuoka Buddy може бути взятий як звичайний RAV4 з 2,0-літровим бензиновим мотором і варіатором, так і варіант «послідовний гібрид» з 2,5-літровим бензиновим двигуном та електромеханічною трансмісією. В обох випадках привід може бути або переднім, або повним на вибір замовника.

Джерело Тарантас

Не пропустіть