Моторні масла

Машина вже давно перетворилася з розкоші в необхідність. Вона є транспортним засобом, елементом комфорту і статусу, який необхідно підтримувати. Разом з тим сучасні автомобілі дуже функціональні і можуть похвалитися великою продуктивністю, так що як до палива, так і до моторних мастил пред’являються вкрай високі вимоги. Будь-який сучасний магазин моторних масел пропонує найбільше різноманітність продуктів, правильно зорієнтуватися в яких часом буває дуже складно. Само собою, що найкраще віддавати перевагу оригінальним матеріалами, адже підробка під автооіл відомого бренду загрожує виникненням ряду неприємностей зокрема:
· Заклинювання в ДВС
· Задираки у стінок циліндрів
· Занадто швидке зношування деталей
· Закоксовиваніє в поршневих кільцях і в форсун дизелів
· Засмічення каналів проходження масла різними відкладеннями переважно бітумного характеру
· Занадто велика кількість нагару
· Швидке руйнування багатьох гумових деталей двигуна

Таку вимогливість до матеріалів можна пояснити банально тим, що машинні двигуни працюють в умовах дуже високої теплової і механічної навантаження, а тому високоякісні мастильні матеріали їм життєво важливі.
Слід зазначити, що мало просто автомастила купити , потрібно правильно підібрати до них присадки. Це спеціальні доповнення, які надають машинному маслу певні властивості. Наприклад, є протизносні присадки, які перешкоджають занадто швидкого зношування деталей двигуна, або миючі присадки, що знижують і зводять до мінімуму процес відкладання «лаку» на деталях. До речі, завдяки їм набагато менше зношуються і, відповідно, довше служать поршневі кільця. Сучасні моторні масла в своєму складі мають, як правило, не одну, а відразу кілька різних присадок. Іноді їх кількість може досягати десятка.

Синтетичні моторні масла, ціни яких мають досить великий розкид і приблизно на третину дорожче вартості натуральних, можуть похвалитися тим, що їх потрібно рідше міняти в порівнянні з натуральними аналогами. Вони ж дарують «серцю автомобіля» набагато довшу «життя». До їх переваг можна зарахувати такі:
1. більший рівень в’язкості
2. менша швидкість випаровування
3. ширший діапазон робочих температур
4. висока опірність окислювальним процесам.

Будь-яка продажа автомасел доска объявлений для авто має асортимент як штучних, так і натуральних олій, але саме перші користуються серед автомобілістів більш високим, а значить і заслуженим попитом. Чудово рятує синтетика взимку, коли на вулиці дуже низька температура. При використанні штучного масла двигун стартує на порядок легше, ніж, якщо залито натуральне.

Можна навіть зробити висновок про те, що штучне масло, нехай навіть непрямим чином, допомагає заощадити на паливі. Справа в тому, що менш зношені деталі працюють злагоджено і це допомагає знижувати рівень споживання палива автомобілем. В роботі двигуна, як і в організмі у людини, все взаємопов’язане, тому якщо справно працюють системи, то продуктивність знаходиться на максимумі.