Про плюси і мінуси ОСАГО-онлайн

З 1 жовтня 2015 року, у жителів Росії з’явилася можливість отримати електронний поліс ОСАГО, майже не виходячи з дому. Таким чином, наше законодавство зробило ще один великий крок для полегшення життя автомобілістів.

Про головні плюси і мінуси ОСАГО-онлайн нам розповів уфимський Автоюрист Наіль Бикбулатов.

Як купити онлайн-ОСАГО?

Для того, щоб купити онлайн-ОСАГО, необхідно зайти на офіційний сайт потрібної страхової компанії і заповнити електронний документ – заявку на укладення договору обов’язкового страхування.

Наступний важливий крок – поставити електронний підпис на заяві. Найчастіше автомобілісти замість підпису вказують номер свого пенсійного рахунку (СНІЛС).

Крок третій – провести оплату за страховий поліс. Зробити це можна за допомогою банківської карти.

Останній крок – роздрукувати електронний поліс за допомогою принтера. Законом це не потрібно, однак для інспектора ДАІ необхідна наявність документа, дійсність якого він встановить, звернувшись до бази даних.

На заповнення всіх полів йде близько 10-15 хвилин – жодних черг і «допів».

У яких страхових компаній є поліси онлайн?

Отже, сьогодні поліс ОСАГО-онлайн ми можемо придбати у таких страхових компаній, як https://finscanner.ua/osago.

Які документи потрібні для оформлення ОСАГО-онлайн?

Отже, для того, щоб оформити самостійно поліс, нам потрібні такі документи:

-Дані паспорта
-Дані попередньої страховки
-Дані діагностичної карти
(техогляд) -Дані банківської карти
-електронний підпис

Як продемонструвати електронний поліс інспектору ДАІ?

Наявність електронного поліса в інформаційній системі ОСАЦВ – це те ж саме, що і наявність поліса ОСАЦВ на руках. Але до сих пір в інструкціях пропонується обов’язок водія, пред’являти звичний паперовий поліс на вимогу співробітника ДАІ.

Будьте спокійні – якщо ви повинні надрукувати отриманий по електронній пошті поліс і будете возити його з собою, ніяких проблем не виникне.

У будь-якому випадку, не треба буде їхати в офіс страхової компанії за оригіналом поліса на захищеному бланку. І це, нам здається, найголовніший плюс нововведення.


Не пропустіть