Скупка автомобільних каталізаторів

У сучасні автомобілі вбудовується фільтр нового покоління нейтралізує каталізатор. Він руйнує оксидні зв’язку, знижуючи їх концентрацію в вихлопних газах до нуля. Ця технологія не має аналогів ні за функціями, ні за продуктивністю, а ще одним її гідністю можливість переробки.

Заводи-виробники скуповують каталізатори б у і електрохімічним способом відокремлюють активні елементи, пускаючи їх у вторинне виробництво. Якщо у нас ще не існує обов’язкових вимог по установці такого фільтру, то на Заході і в європейській частині планети це обов’язковий атрибут автомобіля. Масове виробництво вимагає великої кількості цього металу, тому прийом каталізаторів підтримується на рівні держави.

Пристрій циліндричної або бочкообразной форми входить в систему відводу відпрацьованих газів і вбудовується біля випускного колектора. Причина, навіщо беруть каталізатори від авто, очевидна: в них використовуються сплави дорогоцінних, рідкісних металів.

Конструктивно цей компонент складається з корпусу і вбудованих в нього 2 робочих блоків з внутрішніми наскрізними отворами у вигляді сот. Блоки працюють при високих температурах, тому між ними і контуром передбачена теплова ізоляція.

Як правило, в пунктах ikat приймають каталізатори всіх видів, але деякі можуть вводити обмеження, в залежності від використовуваного обладнання та технології.

Як відбуваються прийом і попередня оцінка вартості
Де беруть каталізатори? Прийманням вторсировини займаються спеціалізовані фірми, найчастіше мають домовленості з переробними підприємствами. Для оцінки каталізаторів використовуються:

Прилад спектрометр, який визначає хімічний склад за принципом спектрального аналізу.
Таблиці, що визначають вартість по маркуванню вироби.
Ваги з точністю до тисячних грама.
Ціна на брухт визначається Лондонською біржею і курсом валют. Ці ж табличні дані беруться за основу для розрахунків після отримання аналізу за процентним вмістом дорогоцінних металів. Після цього витягнуті стільники (керамічні) подрібнюються в порошок, проводиться вторинний аналіз, він показує усереднене зміст елементів. Попередня вартість залежить від змісту дорогоцінних металів у виробі, яке визначається:

типом;
моделлю;
пробігом;
умовами експлуатації.
Основна причина, навіщо скуповують старі каталізатори з радянських автомобілів, це високий вміст цінних елементів.

На кінцеву вартість також впливають цілісність фільтра, наявність сажі і місць оплавлення.


Не пропустіть