Продемонстрували, як би виглядав культовий Volvo 240 в теперішній час (Фото)

Відповідь на питання дав дизайнер, якому з дитинства запам’яталися ці незграбні машини шведської марки.

Легковики 200-й серії (в кузовах седан, універсал і купе) випускалися Volvo двадцять років, з 1974 по 1993 рік, паралельно з більш досконалими 700-й і пізніше 900-й серіями, настільки вдалими вони виявилися. Коробчатий кузов шведського бестселера виглядав грубо на тлі компромісних клиновидних форм 1980-х і зухвало архаїчно серед замилених площин епохи біодизайну початку 1990-х. Але на його популярності це позначалося мало.

Ненав’язлива чарівність цих машин породжує повагу і шану навіть у більш молодого покоління, якому за логікою речей більш пристало б ностальгувати за S80 (ну або 940/960 на крайній випадок). Цим і пояснюється спроба представити, як би виглядала легенда в сучасній обробці, яку на суд глядачів представив шведський дизайнер під ніком Sketch Monkey.

Автор зберіг пропорції і чистоту лінії оригінального «240-го», інтегрувавши в його зовнішність деякі сучасні стилістичні знахідки, включаючи той самий «молот Тора». Звичайно, очікувати того, що китайські господарі Volvo підуть назустріч шанувальникам і відродять машину, щонайменше наївно. Але мріяти ніхто не забороняє, у всякому разі поки що.


Не пропустіть